Een weekendje weg met de hond, superleuk maar waar kan je terecht? Hieronder volgen enkele tips voor je zoektocht naar het perfecte verblijf.

Je kan bijvoorbeeld via de provinciale websites zoeken naar een verblijfplaats om te overnachten.

Voor Limburg kan je terecht op www.toerismelimburg.be . Ga naar “overnachten” en kruis enkel aan dat je nog geen datum hebt gekozen. Zo krijg je automatisch een overzicht van alle overnachtingen waar je dan bij de selecties kan aankruisen “huisdieren toegelaten”. Ga verder en je krijgt een lijst met alle verblijfplaatsen waar je viervoeter is toegelaten.

Voor andere plaatsen kan je terecht op bijvoorbeeld:

www.dekust.be Ook hier kan je bij faciliteiten aankruisen ”huisdieren toegelaten” zodat je een overzicht krijgt van alle mogelijke verblijfplaatsen.

www.luxembourg-belge.be Dit is de officiële website voor het toerisme in Belgisch Luxemburg. Ga naar overnachten en maak een keuze van je verblijf, bijvoorbeeld “hotel”. Scrol naar beneden en helemaal links kan je bij diensten aankruisen “huisdieren toegestaan”. Je krijgt dan op de kaart een overzicht met alle hotels. Op deze website kan je op dezelfde manier ook een overzicht krijgen van restaurants of brasserie waar je met je huisdier terecht kan. In plaats van overnachten kies je “eten” en kruis bijvoorbeeld aan “restaurant & brasserie”. Daarna kan je onder diensten, “huisdieren toegestaan” aanvinken. Zo krijg je ook hier een lijst met resultaten van restaurants waar je met je huisdier terecht kan.   

Je hond kan je er niet aan helpen herinneren maar zal je wel dankbaar zijn als hij zijn lievelingsspeeltje niet moet missen. Daarom Hier  een lijstje met de belangrijkste dingen voor de hondenkoffer.  

Veel plezier met je trouwe vriend, onderweg en op bestemming!